Home » Relatietherapie

Relatietherapie

Relatietherapie kan een grote stap zijn, maar…… je relatie is iets bijzonders. Je deelt leven, liefde, intimiteit en seksualiteit. Je geeft geborgenheid aan je partner en maakt samen een ontwikkeling door. Toch kan het gebeuren dat het allemaal niet zo lekker loopt, er ontstaan relatieproblemen. Je komt er eigenlijk samen ook niet uit. Dan is het goed om relatietherapie te overwegen. Als post HBO opgeleid relatietherapeut kan ik jullie begeleiden naar de vorm die jullie voor ogen hebben. Relatietherapie is een goede investering in jullie relatie.


Jullie relatie….

Het was heerlijk en licht. Samen konden jullie de wereld aan. Veel plannen werden samen gedroomd.. Maar naar verloop van tijd kom je meer op jezelf te staan. De gewoonte is er in geslopen en de intimiteit is wat naar achteren geraakt. Als het niet goed gaat in jullie relatie, gaat het op andere terreinen eigenlijk ook niet goed. Het vreet energie om dit stroeve gedoe gaande te houden. Je ontloopt jezelf en elkaar. Jullie gaan moeilijke onderwerpen uit de weg. Diep van binnen huist de vraag: ’Hoe is het nu zo ver gekomen’.


Je wilt hier uit komen

Je kunt je nog herinneren hoe het was. Er zijn nu misschien kinderen waar jullie samen voor zorgen. Je weet hoe jullie samen willen leven… niet op deze manier.
Elke poging om tot verandering te komen loopt spaak of brengt het eeuwige geruzie en dezelfde verwijten.  Maar het is het waard om er voor te gaan, het is in de basis te mooi om op te geven. Misschien toch relatietherapie?

relatietherapie

Doe het samen met een relatietherapeut

Het lijkt een grote stap om naar een professioneel geschoolde relatietherapeut te gaan. De intimiteit delen met een derde is in het begin spannend. Weet dat velen jullie voorgingen. Een neutrale persoon, die geen oordeel heeft maar wel veel verstand van relatiepatronen, kan maken dat echt veranderen mogelijk is.

Werkwijze

Vaak ligt bij relatietherapie de nadruk puur op jullie patroon van communiceren. Mijn werkwijze is anders. Vanuit het systemisch werken kijken we naar de ervaringen die jullie hebben en naar jullie beider achtergrond. Ook werk ik met invloeden van de zes  karakterstructuren ontwikkeld door Alexander Löwen. We kijken o.a. naar je rol als man of vrouw. Als er kinderen zijn is het belangrijk te ontdekken hoe het ouderschap past in de relatie. In een aantal sessies kan heel veel bereikt worden.


Kortom

Als jullie relatie niet datgene brengt waar jullie naar verlangen dan is het goed om op zoek te gaan naar oplossingen.
Als gediplomeerd relatietherapeut begeleid ik jullie naar meer begrip voor jezelf en elkaar, inzicht in de problemen en reik ik jullie praktische handvatten om het voortaan anders te doen.