Home » André Fun

André Fun

Ik begon als student aan de universiteit, waar ik mij verdiepte in de kunst en de cultuur. Uiteindelijk besloot ik iets anders te gaan doen en kwam als zelfstandig ondernemer in de reiswereld terecht. Lange tijd maakte ik prachtige reizen en ontmoette heel veel mensen. Een Burn-Out maakte dat ik uitgedaagd werd om dat te gaan doen wat echt bij mij hoort, namelijk mensen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling.

Ik ben sinds 2005 full-time werkzaam als vrijgevestigd coach, (relatie)therapeut, trainer en sinds kort supervisor. In dit werk vind ik wat ik al zo lang zocht, echtheid en verbinding. Ik weet, dat om het verschil te maken, het hart vertrekpunt moet zijn in alles.
Ik ben gefascineerd door de weg van de mens. Wat beweegt mensen? Hoe verbinden zij zich met heden en verleden? Hoe vinden mensen voorwaarts hun richting en verbinden ze zich achterwaarts met hun afkomst? Steeds meer ontwikkel ik mij als een integraal werkend therapeut en coach.

Ik heb mij door studie en training o.a. verdiept in het werk van Carl Gustav Jung en beweeg mij steeds meer naar het werken vanuit het grotere geheel. Wat Jung noemt de individuatie van de mens.  Individuatie is een proces waarin het individu zich tot een meer eigen en unieke persoonlijkheid ontwikkelt. Als hij een duidelijk en volledig eigen identiteit heeft ontwikkeld, slaagt hij er beter in zijn innerlijke mogelijkheden te ontplooien en zijn eigen doelen na te streven. Hij ontwikkelt nieuwe diepten van bewustzijn, begrip en zingeving. Individuatie is een proces dat niet zonder pijnlijke overgangen en tegenslagen verloopt, maar het opent de mogelijkheid tot permanente zelfvernieuwing en tot creatief bezig-zijn met je eigen leven en dat van anderen en het andere.

De individuatie van de mens is een grondslag van mijn werken geworden.

De mens leeft en wordt gevormd in samenhang met zijn omgeving. Het is de reden waarom het systemisch werken de basis is waarop mijn vak als therapeut rust. Ik ben absoluut niet geïnteresseerd in gebaande paden of protocollen. Ieder mens is uniek en heeft een ander verhaal. Vanuit de ontmoeting met mijn cliënt wil ik een echt contact aangaan. Dan kan er zijn wat er moet zijn. Ik luister graag naar de verhalen van mensen.’

Mijn missie
Het begeleiden van mensen vanuit de ontmoeting en van daaruit op zoek gaan naar daar waar verandering mogelijk is. Dat daar is vaak gelegen in het midden van de ontmoeting en omgeven door stilte. Als we dat toelaten komt aanvaarding van wat is.