Home » Supervisie

De huidige tijd

De huidige tijd verandert gestaag, wat eerst zeker leek is dat morgen misschien niet meer. Steeds meer hebben professionals te maken met ethische vragen, in het werken met mensen. Wat is de zin van het werk wat ik doe? Hoe vind ik mijn richting in het leven? Hoe ga ik om met moeilijke (levens)vragen? Hoe ga ik om met verandering en vind ik weer zin? Wie ben ik in de wereld van vandaag? Hoe vind ik mijn weg in al het moeten?
Het werken met mensen vraagt tegenwoordig steeds meer met het omgaan met onzekerheid en het niet weten? Hoe beweeg jij je in de dynamiek van deze vragen? 

supervisie-Leiden
Wat kan ik betekenen voor jou?

Voor mij als LVSC supervisor staat jouw leerverlangen centraal. Ik werk graag met verhalen, gedichten en beelden. Snel naar een doel toe past niet bij mij, ik hou van een geleidelijk persoonlijk zoek- en groeiproces. Authenticiteit, empathie en ‘walk your talk’ zijn in mijn begeleiding belangrijk. Supervisie is voor mij een proces van voortdurend aansluiten bij de ander waar, vanuit rust en toewijding, wezenlijk zelfgestuurd geleerd kan worden. Ik ben ervan overtuigd dat als een mens zijn identiteit ontwikkelt hij beter in staat is innerlijke mogelijkheden te ontplooien en eigen doelen te verwezenlijken.

Mijn achtergrond

Naast LVSC supervisor ben ik sinds 2005 psychosociaal therapeut en coach in een zelfstandige praktijk. Ik werd ook opgeleid als geestelijk begeleider en verdiep mij al jaren in werk van de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung. Vanuit doorleefde levenservaring bied ik draagvermogen en draagkracht.  De weg laten ontstaan door hem te gaan, zoals Anna Enquist schrijft, is een inspiratie in mijn werken en leven. Ik werk graag vanuit de ontmoeting en zoek van af daar, met de ander, de weg naar eigenheid.

Ik ben gefascineerd door de weg van de mens. Wat beweegt mensen? Hoe verbinden zij zich met heden en verleden? Hoe vinden mensen voorwaarts hun richting en verbinden ze zich achterwaarts met hun afkomst?

Speciaal

Vanuit ervaringsdeskundigheid heb ik veel ervaring in het werken met vragen rond Adoptie. Daarnaast ben ik één van de eerste coaches in Nederland die ging werken met leer- en ontwikkelvragen van hoogbegaafden. Deze vragen hebben vaak een professionele achtergrond.

Persoonlijk

Ik hou van kunst en cultuur. Zwerf graag door de natuur. Hou mij graag bezig met de grote verhalen. Ik vind het fijn een onderdeel te zijn van ons dynamische gezin.

Inspiratie

“Vaarwel, zei de vos. Dit is mijn geheim, het is heel eenvoudig: alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar.”

De kleine prins, De Saint-Exupéry