Lidmaatschappen

 

 VIT
De Vereniging van Integraal Therapeuten is een beroepsvereniging van therapeuten die werkzaam zijn in de geestelijke gezondheidszorg. De VIT-therapeuten zijn op minimaal HBO-niveau professioneel geschoold. [hr]

De Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) helpt bedrijven, organisaties of individuen die op zoek zijn naar een professionele coach beter beslagen ten ijs te komen. [hr]

RBCZ
De stichting RBCZ is een overkoepelende organisatie die therapeuten op HBO-niveau in de natuurlijke gezondheidszorg certificeert en registreert. Alleen HBO-therapeuten worden geregistreerd in het openbare register van RBC. Zij mogen de beschermde titel voeren Registertherapeut BNG®. Deze titel is vastgelegd bij het Benelux Merkenbureau.

[hr]
TCZ
De stichting TCZ verzorgt tuchtrecht voor beroepsbeoefenaren binnen de natuurlijke gezondheidszorg. Het is een onafhankelijke non-profitorganisatie. De kracht van TCZ zit in de professionaliteit en deskundigheid waarmee ze werken. Ze hebben sinds 1990 ervaring in het afhandelen van klachten en het verzorgen van tuchtrechtzaken.

 

[hr]


[hr]

[hr]

[hr]

[hr]

[hr]

Deelname aan de Code staat open voor cursisten die bij Phoenix één of meer van de (vervolg)opleidingen hebben afgerond. Voordeel van deelname is onder meer dat het een richtlijn geeft voor het ethisch handelen van de professionele begeleider. Daarnaast is de begeleider aan de hand van de Code aanspreekbaar op zijn handelen.

[hr]

Vektis
De Vektis houdt van zorgverleners en zorgverlenende instellingen gegevens bij. Er wordt onder andere een bevoegdheidscheck uitgevoerd. Op basis van deze check verlenen zij de zogenaamde AGB-code(Algemeen GegevensBeheer zorgverleners).

[hr]